Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Lühidalt

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Rita PuidetVäike-Maarja kiriku kella­torn sai ajutise katte alla
Tormi tagajärjel tornikiivrist ilma jäänud Väike-Maarja kirikutornile paigaldati möödunud nädalal ajutine kate, mis peab vihma ja lund ning on peal seni, kuni kirikule saadakse uus tornikiiver.
Torni kaitseb tulevaste äikeste eest uuesti ka piksevarras, mille aitas kirikule muretseda Väike-Maarja vallavalitsus.
Väike-Maarja kirik sai tugevasti kannatada 8. augustil möllanud äikesetormis, kui kiriku tornikiiver kukkus leinamaja peale. Kirikule tekitatud kahju suuruseks on hinnatud umbes 2,37 miljonit krooni. Annetusi kiriku remondiks saab teha Väike-Maarja koguduse Swedbanki kontole 221050284862.
Praeguseks on annetajate abiga kogutud üle paarisaja tuhande krooni.

Rakvere kirikus etendub taas vaimulik teatritükk
25. ja 26. septembril kell 14 toimuvad Rakvere Kolmainu kirikus Pedro Calderoni «Suure maailmateatri» kordusetendused.
«Kuna mitmed huvitatud ei saanud 10. juunil tulla, anname septembri lõpus taas võimaluse sellest omapärasest ja sääraselt kirikusse ainuõigena sobivast etendusest osa saada,» sõnas koguduse õpetaja Tauno Toompuu.
Etenduses löövad kaasa Rakvere teatri ja Vanemuise näitlejad, pileteid hinnaga 100 ja 75 krooni saab osta tund enne etenduse algust kohapeal või ettetellimisel rakvere@eelk.ee, tel 529 0651.

Pühapäeval on uus riiklik tähtpäev – vanavanemate päev
Valitsus võttis vastu Roheliste fraktsiooni algatatud pühade ja tähtpäevade seaduse muutmise seaduse, mis lisab riiklike tähtpäevade nimistusse vanavanemate päeva septembrikuu teisel pühapäeval.
Algatajad loodavad, et päeva tähistamine aitab järeltulevatel põlvedel teadvustada, millist tugevust, teadmisi ja elutarkust vanavanemad pakkuda suudavad.
EK