Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Soovib ennistada tegevvaimuliku staatuse

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

 2. aprillil oma 50. sünnipäeva tähistanud reservi arvatud õpetaja Üllar Kask (fotol) kinnitas Eesti Kirikule, et pole kunagi matnud maha mõtet naasta aktiivsele kirikutööle mõne konkreetse koguduse hingekarjasena. «See soov on mul kindel ja ma olen mitu korda käinud ka peapiiskopile oma valmisolekust teada andmas,» ütleb Kask, kellel oli viimati Andres Põderiga selleteemaline jutuajamine aastapäevad tagasi. «Peapiiskop viitas meie kehtivale kirikukorrale, mille alusel on mul võimalik kandideerida vakantsele kohale, kusjuures info vabadest kogudustest on avalik,» meenutas ta jutuajamist.
«Vaimulik olen ma ju edasi. Ainult reservis. Muide, ma olen ka aruandekohustuslane konsistooriumi ees,» täpsustab ta oma hetkestaatust. Praktilises elukorralduses on ta tegev oma 1,3 aastasele tütrele Birgitta Christinele isaks olemisega. Kask elab koos tütre emaga, esimene abielu on Kasel lahutatud.
Staaži kirikutööl saab Kasel arvestada aastast 1982, mil temast sai Kadrina koguduse jutlustaja. Tegelikult isegi varasemast ajast. Nimelt tegutses ta Jõhvi koguduses laia profiiliga kirikumehe-kellalööjana. Novembris 1985 asus teenima vaimulikuna Lüganuse ja Kiviõli kogudust ning 1993. aastal siirdus Põlva koguduse õpetajaks.  
Aprillis 2007 andis peapiiskop Andres Põder praost Andres Mäevere esildise alusel välja otsuse, millega peatas Põlva koguduse õpetaja Üllar Kase tegevuse EELK vaimulikuna 12 kuuks. Põhjuseks oli 6. käsu – sina ei tohi abielu rikkuda – vastu eksimine.  

Liina Raudvassar