Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Praostkonna Uudised

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Pärnu

Vigala kiriku käärkambris oli 29. detsembril luulehommik. Jõulu- ja talveluuletusi luges koguduse liige, luulehuviline Aime Davitjan. Luuletuste vahele mängis koguduse organist Aili Soonberg orelit ja koguduse kunagise õpetaja Johannes Preegeli (1919–1999) tütar Ruth Johanson plokkflööti.
Aime Davitjani huvi on koguduses teada ja ta on ka varem, näiteks sünnipäevadel teistele luuletusi lugenud, seepärast tekkis kirikumehel Toivo Averinil mõte korraldada luulehommik. Koguduse õpetaja Kristiina Jõgi tunneb heameelt, et taoline algatus on koguduses tekkinud ja inimesed tahavad koguduseelus kaasa lüüa.

Võru

Põlva ja ümbruse koguduste ühendatud jõududega pandi jõuluks kokku esimene ilus värviline number uut ajalehte Kirik 24, mis hakkab ilmuma üks kord kuus, tiraaþiks 350 eksemplari. Toimetus asub Põlvas ja seda juhib Grethe Juhkason. «Lehes hakkavad ilmuma koguduste tegevust kajastavad teated, ka sündmuste kroonika, samuti kirikuisade mõtteterad ning vastastikku saavad avalikult sõna need, kellel soov avaldada arvamust,» tutvustas uut väljaannet Põlva Maarja koguduse õpetaja Toomas Nigola.
Väljaande eesmärk on siduda kogudusi omavahel, luua nende vahel dialoogi ning püüda äratada vastukaja noorte hulgas.

Saarte

Kuressaare koguduse juures alustab jaanuarikuus tööd usu põhiküsimusi käsitlev kahekuuline seminarisari «Reis usumaale». Kogunetakse kolmapäeviti kell 18 Kuressaare Laurentiuse koguduse majas. Esimene seminar on 9. jaanuaril. Oodatud on kõik, kes tahavad oma suhtumist kristlikku usku muuta, otsivad kergestimõistetavat teavet kristluse kohta, ilma et kirik millekski kohustaks või sunniks. Seminari viivad läbi õpetaja Anti Toplaan ja koguduse noortetöö juht Tiina Ool, käsitledes oma ettekannetes usu ja elu keskseid küsimusi.
Väikesed vestlusrühmad pakuvad võimalust arvamuste vahetamiseks. Seminar koosneb seitsmest osast ja ühest lõpujumalateenistusest. Osavõtt on tasuta.
Ruhnu vanas kirikus kuulutasid kellad pool tundi enne aastavahetust õhtupalvuse algust. Südaööl helisesid mõlema kiriku kellad ja õpetaja Harri Rein jätkas uues kirikus aasta alguse avapalvusega. Aasta lõpuks ilmus trükist õpetaja Reinu «Ruhnu kiriku lauluraamat» Jumalale tänuks, kiituseks ja austuseks ning pühendusega Emmi Karjusele.

EK