Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Armeeteenistus jääb seljataha, ees ootab kogudus

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Mulgimaa mees Peeter Parts riputab vormi varna ja naaseb kodukanti. Erakogu26. septembril sai viiekümneseks Mustlast pärit Peeter Parts, kes 1. novembrist on kinnitatud Kolga-Jaani koguduse õpetajaks.
Ta ordineeriti 14. mail 1986, kuid teenima hakkas Halliste ja Mõisaküla kogudust juba aastal 1984. 1987–1997 oli ta ametis Järva-Jaanis, kus elas üle oma vaimuliku ülema Harald Mere kaotuse. Seejärel järgnes teenistus kaplanina kaitseväes, sealhulgas Afganistanis.
Peeter Partsil on kolm last, ta on teist korda abielus, talle meeldib koos abikaasa Airega malet mängida. Kord on ta öelnud ühe toreda mõtte: «Tänulikkus on inimese inimeseksolemise esmane meelsus ja haritus.» Tänu Sullegi, hõimlane.
Oled sünni poolest mulk. Kui tähtis on Sinu jaoks päritolu ja suguvõsa?
Mia ole muduki mulk, täpsembeld tarvastu sianahk.
Mis või kes on Sind elus kõige rohkem mõjutanud?
Elun om miu kige rohkemb mõjuten ENSV ja EELK. Tarvastu päälinnan Mustlan viis miu elutii kokku väige kuulsä kirikuõpetei Harry Haamrege. Temä ja tema pere tegemise tõmmasive miu üten Tarvastu Piitre kiriku ja EELK manu.
Mis või kes on Sulle elus kõige tähtsam?  
Praegust om miule kige tähtsämb miu naine.
Oled teeninud Halliste, Mõisaküla ja Järva-Jaani kogudust kokku 14 aastat ja kaitseväes 12 aastat. Kumba pead olulisemaks, kas tööd koguduses või sõdurpoistega ajateenistuses?
Kige olulisembess pia mia tüüd koguduse man.
Sinu elulukku kuulub ka teenimine Afganistanis. Missuguse kogemuse see andis?
Afganistaanin tiinmine and miulle kõva karastuse.
Kaitseväe kaptenid saadetakse viiekümneselt erru ja sa lähed tagasi kogudusetööle. Kas see on aateküsimus, eaga saabuv rahunemine või hoopis midagi muud?
Sii kannapüüre om vist kige rohkem või enämbjagu tullu elät aastist. Tahass nigu paiksess jäijä, rändämise rahule jättä.
Missugusena näed tulevikus Eesti kirikut?
Eesti Kirikut kaess äämeelege kolmabe enda lugemislavva pääl. Aga Eesti kirikidel piass oleme kah maaelu kulduuriedendejide sian arvestedev kotus.
Tänüt küsümast! Sinu Partsu Piitre!
Rita Puidet