Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kristlik portaal Kompass lõpetas tegevuse

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /


Üle kümne aasta kirikute, koguduste ja usuorganisatsioonidega seotud uudiseid vahendanud kristlik portaal Kompass lõpetas kirikuaasta lõpus oma tegevuse.

Nendele paljudele meediatarbijatele, kes aastate jooksul on harjunud leidma viite huvipakkuvale just tänu Kompassile, osutus hiljutine uudis Kompassi tegevuse peatamisest suurt pettumust valmistavaks.
Mis viis lõpetava otsuseni, uuris Eesti Kirik Kompassi alguse juures olnud Aivo Prükilt. «Olin kümmekond aastat tagasi seotud, praegu aga küllaltki passiivne, seetõttu ei oska palju kommenteerida,» laiutas Prükk käsi, arvates siiski, et põhjendus peitub ressurssides, eriti tööjõu nappuses.
Osaliselt ka soovist muuta formaati visuaalide lisamisega. Samuti nähtus kasutajate tagasisidest, et mitmed kommentaarides väljendatud mõtted on head maitset riivavad ning ebakohase sisuga. Tekkis tarve kommentaariumi sisuliseks administreerimiseks, milleks aga puudusid vahendid. Aivo Prükk arvab, et sobiva inimese olemasolul, kes oleks nõus taolise ülesehitusega kristlikku portaali vedama, võiks töö ilmselt jätkuda.
MTÜ Kompass juhatusse kuuluv Alar Kilp, kes tagasihoidlikul moel peab oma osa Kompassi tegevuse mõtestamisel ja suunamisel kaduvväikeseks, kommenteerib võimalikku jätku: «Mu enda tunne on, et sellise asja tegemisel sõltub tegevuse mõttekus ressurssidest, tagasisidest ja osalejatest (nt kommentaariumides), mille tõttu kaalukauss, kas jätkata või mitte, ühes või teises suunas kaldub.»  
Kompassi toimetaja Lauri Beekman kinnitab: «Oli huvitav aeg ja Kompass jääb kindlasti minu elus põnevaks leheküljeks.»
Internetiportaal Kompass alustas tegevust 2001. aasta algul. Toimetajaks on olnud kõige pikemalt Lauri Beekman, aga erinevatel aegadel ka Meelis Süld, Jaan Süld, Averonika Beekman, Maria Lang ja Erle Iher.
Kompassi arhiivis on 14 092 artiklit ja need jäävad toimetuse kinnitusel esialgu otsingu kaudu kättesaadavaks internetis aadressil www.kompass.ee.
Liina Raudvassar