Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Püha Vaimu ootus

/ Autor: / Rubriik: Päevateema ja palve / Number:  /

Pühapäeva ladinakeelne nimetus Exaudi tuleb vastava pühapäeva psalmist (27:7) «Issand, kuule». Kristus lubas oma jüngritele enne oma taevaminemist Püha Vaimu, kes on Jumala suurim kingitus inimestele. Jeesuse taevaminemise järel võisid esimesed jüngrid tunda end üksikuna ja mahajäetuna, kuid Jumala Vaimu väljavalamine nelipühil muutis kogu nende elu.
Püha Vaimu tööd on raske inimestele seletada, sest tegu on millegi erilise, kõrge ja pühaga, kuid seda võib iga inimene oma elus kogeda. Püha Vaim annab meile usu, sest ilma Temata ei suuda me uskuda. Jumala Vaim näitab meile südames teed, mida peame käima. Issanda Vaim annab meile kindluse ja julguse: nii said algkristlastest Püha Vaimu väljavalamise järel tunnistavad kristlased, kes ei kartnud oma elugi kaotada usu nimel.
Julgus ja kindlus oli neis, kuid Püha Vaimu kaudu võib see olla ka tänapäeva kristlastes. Saades osa Jumala Vaimust ei ole meil vaja kahelda, sest me oleme kogenud midagi erilist oma elus.
Meiegi võime paluda Püha Vaimu oma ellu, et pöörduksime tõeliselt Jumala poole ja võiksime omagi elus kogeda Issandat Tema suuruses. Saabuvad nelipühad annavad meile sellest kinnitust. Sel pühapäeval võime aga veel oodata neid suuri pühi ja hüüda Issanda poole, et ta annaks meilegi oma Vaimu.
Kaido Soom