Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Õigeusu kiriku aias saab vaadata pühakirja

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Võru linna 224. sünnipäeva pidustuste raames avati Suurkannataja Ekaterina kiriku aias teemapark.
Apostlik-õigeusu kiriku aias pühitseti 19. augustil Euroopas ainulaadne teemapark, kus eksponeeritakse pühakirja panoraami. Kiriku ülempreestri Rafael Hinrikuse arvates on teemapark paik mõtisklemiseks ja enda sisse vaatamiseks.
Teemapargi väraval on ikoonimaja ja kiriku kõrval pühakirja panoraam, mille on teinud Võrumaa kunstnik Marje Ernits. Aastaid olid joonistused üleval Plaani kirikus, nüüd on need plaadile söövitatud ja ilmastikukindlalt vaatamiseks õue toodud. Ümber kiriku taastati ristikäigutee. Avamispäeval istutasid parki puid metropoliit Stefanus ning Võru linna endised ja praegused juhid.
Teemapargi rajamine maksis 2,4 miljonit krooni, millest suurema osa eraldas Võru linn, miljon saadi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt.
Võru Ekaterina kiriku ehitamist alustati 1793. aastal keisrinna Katariina II valitsemise ajal. Stiililt barokielementidega varaklassitsistlik hoone mahutab kuni 1000 inimest. Kiriku pühitses 6. novembril 1804. aastal Riia arhimandriit Benedikt.
1991. a novembrist on koguduse preestriks Rafael Hinrikus. Tänapäeval on suuremas osas renoveeritud Ekaterina kirikust korrastada jäänud veel fassaad.
Foto ja tekst: Sirje Semm