Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Püha Vaimu väljavalamine

/ Autor: / Rubriik: Päevateema ja palve / Number:  /

Kristlike nelipühade keskpunktis on Püha Vaimu läkitamine ning Vaimu tegevus, samuti algkoguduse ja kogu ristiusu kiriku sündimine. Tegu on kristliku kiriku jaoks ülimalt olulise tähtpäevaga, kiriku sünnipäevaga.
Esimesel nelipühal ristiti kolm tuhat inimest. Seda on rohkem kui meil terve aasta jooksul. Nii suur ristitute hulk näitab, et midagi erilist oli sel hetkel Jeruusalemmas toimumas. Kui Jumala Vaim tuleb, siis inimesed ei suuda seda ratsionaalselt seletada, vaid pigem kogeda. Selline Püha Vaimu kogemine viiski inimesed ristimisele ja usu teele. Kui Suure Reede järel paistis jüngrite jaoks kõik mustades toonides, siis nüüd oli kristlus saavutanud võidu.
Paljud usuasjad pole inimmõistusega seletatavad. Näiteks Jumala olemasolu ei saa keegi ratsionaalselt tõestada, vaid seda saab Püha Vaimu läbi kogeda. Ka usk pole viimselt mitte inimeste tahte tulemus, vaid on samuti Jumala Vaimu kingitus.
Usu üle võib palju mõelda ja arutada, kuid viimse sõna ütleja on alati Jumal. Sageli ei mõista me ka oma eluteel kõiki asju. Siis võime paluda, et Jumal annaks oma Vaimu läbi selguse ja vastuse meie küsimustele. Püha Vaimu tööle tasub olla avatud ja ta tuleb ning puudutab meid ja annab meie elule tähenduse.
Kaido Soom