Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Kirjatalgud «Eesti ustest – sisse, välja»

/ Autor: / Rubriik: Teated / Number:  /


Toomas Hendrik Ilves kuulutas emakeelepäeval välja Tartu ülikooli eetikakeskuse ja vabariigi presidendi mõttekoja kirjatalgud «Eesti ustest – sisse, välja», kutsudes kirja panema Eestist lahkumise või pärast pikemat välismaal viibimist koju tagasituleku lugu.

Riigipea sõnul vajab Eesti siit minemise ja siia tulemise üle arutlemisel avarat pilku. Kirjatalgutega otsitakse vastust küsimusele, miks Eestist minnakse ja miks tagasi tullakse. Ka sellele, miks siia tagasi ei tulda. Mida peaks Eestis tegema paremini või teisiti, küsis president Ilves.
Ennekõike oodatakse lugusid nendelt, kes on ise selle tee läbi käinud, kellel on pikem välismaal elamise, siit lahkumise ja Eestisse tagasi tulemise kogemus.
Kirjatalgud annavad kõigile osalejatele võimaluse oma hääl kuuldavaks teha ning sellega Eesti ühiskonna kujundamisele kaasa aidata.
Tööde esitamise tähtaeg on 9. mai.
Kirjatalgute võitjaid ootavad auhinnad, kõik osalejad saavad presidendi autogrammiga pildi. Võitjad kutsutakse juunis presidendi vastuvõtule ning parimad tööd avaldatakse. Konkursi tingimustega on võimalik tutvuda veebilehel www.eetika.ee/arendus/aktuaalne/konkursid/kirjatalgud2011/
Presidendi kirjatalgud toimuvad kolmandat korda. 2009. aastal koguti esseesid teemal «Mida mina saan teha Eesti heaks?» ning 2007. aastal teemal «Millises Eestis ma tahan elada?».
Info: Triin Käpp, tel 737 5426; Triin.Kapp@ut.ee