Slava Ukraine
Esileht » Pühapäevaks » Mõte pühapäevaks »

Ma tean, Sa kuuled mu palvet

22.10.2008 | | Rubriik: Mõte pühapäevaks

Oh Jumal, kujuteldamatu Jumal, kuid Sa oled Jumal, kelle tahtest ma elan. Sa oled asetanud minusse püüdluse tunda Sind ja iseennast. Ma olen pattu teinud. Ma teadsin, et ma kaldun kõrvale. Ma andsin end kurjade kirgede võimusesse, teades, et nad on halvad, kuid ma ei unustanud Sind ealeski. Ma tundsin alati Sinu lähedust, isegi patuhetkedel. Ma kaotasin kõik peale Sinu, kuid Sina oled sirutanud käe, millest haarasin kinni ja kogu mu elu on täidetud valgusega. Sina oled mind päästnud! Ma tean, et ma järgin head, mida ma armastan, või tahan armastada ja ma tahan armastada tõde. Tule lähemale, Sina armastuse ja tõe Jumal, ilmuta mulle kõike, mida võin Sinust ja endast mõista.

Lev Tolstoi
Palvete raamatust «Ma tean, Sa kuuled mu palvet»,
Logos, 2002

3 kommentaari artiklile “Ma tean, Sa kuuled mu palvet”

  1. Eremiit ütleb:

    Sina kujuteldamatu (!) Jumal, Sina oled halastaja ja vägev ning lähedal meile, kui me usume.

  2. Anonüümne ütleb:

    Hallelujah, hallelujah! Eremiit, sa oled vist küll mingi hirmus lahkusuline.

  3. Eremiit ütleb:

    Ei ole ma lahkusuline, olen luteri kiriku hingekirjas, muidugi õigeusu ja katoliku kiriku silmis ketser. Olen ketser rõõmuga, kuigi eelmainitud kirikutest on muide ka õppida. Katsun olla nii avar, et ka lahkusud mahuvad mu sisse, kuigi tunnistan, et kõiki ma ei tunne ega viitsigi tundma õppida. Anonüümne on vist anglosaks, kes eesti keeles kirjutab. On nii, Anonüümne Yess?

See käsk on meil temalt endalt, et kes armastab Jumalat, armastagu ka oma venda.
(1Jh 4:21)