Slava Ukraine
Esileht » Arvamused » Arvamus »

Kiri El Salvadorist

08.04.2009 | | Rubriik: Arvamus

Simo Pappe
simoelo@gmail.com

Hey☺

Nädal on nüüd möödas sellest, kui minu misjonireis Guatemalas läbi sai. Olen välja puhanud ja mõelnud. Kõigepealt tahaks tänada kõiki, kes minu eest selle aja jooksul palvetasid, eriti neid, kes mu tervise eest palusid. Ma ei tundnud ennast Guatemalas oldud aja jooksul kordagi halvasti, enamasti tundsin ennast väga hoitult ja Jumalale lähedal.
Kokku olime Guatemalas kaks nädalat. Esimese nädala veetsime samasuguses YWAM baasis, kus kursust oli läbimas 10 õpilast. Enamik neist olid USAst või Kanadast, üks tüdruk Austraaliast ja kaks kutti Guatemalast. Meil olid nendega koos mõned loengud ja lisaks aitasime üht-teist baasis teha.
Nädalavahetusel olime vabatahtlike abilistena kohalikul kristlikul festivalil, kust käis läbi 400 000 inimest, enam kui pooled neist väidetavalt kristlased. Päris huvitav elamus võrreldes piiblipäevadega Eestis! Selle aja jooksul sai seal päästetud umbes 30 000 inimest. Nii et üritus läks vähemalt minu meelest korda, kuigi ma kuulsin kohalikke kurvastamas, et liiga vähe inimesi sai päästetud.
Teise nädala veetsime pisikeses sadamalinnas San Joses. Olime seal eesmärgiga toetada ühte uut kogudust, mis koosnes ainult noortest vanuses 13–25. Meie päevad kulgesid enamasti lihtsalt noortega rääkides, neid julgustades. Vastasime küsimustele, palvetasime nende eest ja veetsime koos aega. Õhtuti olid n-ö noorteka moodi üritused, kas siis koguduse või paari teise lähedal asuva kiriku noortega.
Meile öeldi, et igal õhtul peab keegi midagi jagama, seepärast olin natuke mures enda osa pärast ja veetsin palju aega selle pärast palvetades. Ma ei tahtnud seda teha lihtsalt kui ülesannet, mis meile anti. Jumal andis mulle selle tulemusena mõtted, millest rääkida, ja päeval, mil pidi minu kord olema, olin ma täidetud justkui erilise rahuga. Ma olen üsna kindel, et Jumal oli sellel päeval mulle väga lähedal, täites mind oma vaimuga.
Pärast seda, kui olin rääkinud, mis südamel, palvetasime noorte eest, kes olid sinna kogunenud, ja ma tundsin vaimus, et Jumalal oli minu pärast hea meel. Mul pole varem olnud sellist kogemust ja ma pole kunagi tunnistust andes üle 15 minuti rääkinud, aga sellel õhtul jagasin seal natuke üle tunni, samas tundus mulle endale see aeg paari minutina. Lisaks eelnevale oli mul ja teistel veel palju erinevaid õpetavaid kogemusi Jumalaga. Selle aja jooksul kasvasin ma palju ja tunnen selle üle head meelt.
Nüüd olen tagasi El Salvadoris, meil on taas loengud ja piiblitunnid veel üheks kuuks. Pärast seda on meil outreach ehk siis misjoni jagamise aeg, kus saame rakendada praktikas seda, mida seni oleme õppinud ja kogenud. See algab 26. aprillil ja kestab kaks kuud. Algselt pidime selle aja veetma riigis nimega Belize, mis asub samuti Kesk-Ameerikas, aga et Jumal on meie plaanidesse muudatusi soovinud, siis veedame osa sellest ajast Guatemalas.
Seoses sellega suurenes ka outreach’i maksumus umbes 100 dollari võrra, nii et kui keegi soovib mind majanduslikult toetada, võib mulle kirjutada simoelo@gmail.com või võtta minuga ühendust www.facebook.com-i kaudu. Õnnistusi soovides!

See käsk on meil temalt endalt, et kes armastab Jumalat, armastagu ka oma venda.
(1Jh 4:21)