Slava Ukraine
Esileht » Online » Online artiklid »

21.08 Kus on (su) võidu võti?

21.08.2008 | | Rubriik: Online artiklid

 

Tihti on vaieldud küsimuse üle, kas Lutheri kirikus on võimalik üle elada uuestisündi, nagu metodisti vms kirikus?

Võin öelda, et saab küll, kui vaid seda SÜDAMEST igatsed.
Olin aastaid üks otsija hing, käisin tihti mitmes kirikus. Ehki olen luterlane, läksin õhtuti sageli baptisti või metodisti kirikusse.

Möödus viis aastat, enne kui usule tulin. Olin Jumala kutset varemgi tundnud, aga ma ei tahtnud, ei saanud seda üle elada mõnes teises koguduses. Läksin järjekordselt raske südamega koju, tõotasin aga, et see sünnib tõesti ja varsti. Jumal nägi minu teist igatsust. See ei olnud hetketunne, vaid kauaoodatud igatsus! Palve! Selgelt mäletan palveõhtut, mil Jumal mind kogu selle palve aja kutsus. Kui hea oli nautida Jumala kutset! Vastasin hinges kogu aeg: “Jaa, ma tulen, ma tulen, võta mind vastu, nagu ma olen, ma alandun end su ette!” Hea oli teada, et see on Jumala kutse. “Tema näeb südame läbi, teab, et seal ei ole teesklust ega valet, vaid puhas igatsus.”

Nüüd on sellest möödas juba 21 aastat. Tänu Jumalale, kes on ustav, alati on mu usk samasugune kui tol korral! Jumal on mind hoidnud ja usus kasvatanud. Olen tänulik, et Jumal on meie kogudust õnnistanud õpetajatega, kes oma rahulike jutlustega mõistavad Jumala sõna nii elavaks teha (mis lõikab nagu kaheteraline mõõk)!

Mida ma ütleksin koguduse noortele ja kõigile teistele, kes Jumala lasteks tahavad saada? Palvetage, lugege alati piiblit! Palvetage õhtul, palvetage hommikul, palvetage lõuna ajal, palvetage, kui käite teel, palvetage, kui teete tööd! Siis sünnib ime, Jumal on teie südamesse salaja tulnud, nii et te ei ole mõistnud, aga te olete Tema omad!!! Hea on elada koos Jeesusega. Ei me tea iial, mis meid ees ootab, aga kes käib koos Jeesusega südames, võib alati kindel olla!!! P.S. 37:5-8

Kannatlikkust soovides
Lutheri koguduse liige A.V.

3 kommentaari artiklile “21.08 Kus on (su) võidu võti?”

  1. Anonüümne ütleb:

    Kas see on üleskutse kõigile siiratele kristlastele (kelles elab Kristus) mitte palvetada?

See käsk on meil temalt endalt, et kes armastab Jumalat, armastagu ka oma venda.
(1Jh 4:21)