Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

2013. aasta kirikumuusikud on tööle pühendunud

/ Autor: / Rubriik: Uudised / Number:  /

Kirikumuusika liidu juhatus valis aprillis aasta kirikumuusikuiks Lia Salumäe ja Merle Libliku.

Liidu esimees Tuuliki Jürjo ütleb, et esitatud kandidaatide seast oli väga raske valikut teha ja seepärast otsustati tunnustada kahte võrdväärset muusikut. Võrdluses peeti eelkõige silmas muusikute kahe viimase aasta tegevust. Pärast pingsat kaalumist langes otsus kahele aktiivsele muusikajuhile, Lia Salumäele Haapsalu ja Merle Liblikule Hageri kogudusest.
Lia Salumäe on lõpetanud usuteaduse instituudi kirikumuusika osakonna, tema juhendaja oli Hugo Lepnurm. Ta on Oru kooli muusikaõpetaja ning Haapsalu Johannese koguduses töötatud 38 aasta jooksul olnud muusikajuht, organist ja koorijuht.
Üheksa viimast aastat on Lia Salumäe olnud ka Martna ja Ridala koguduse organist-koorijuht. Ta õpetab pühapäevakoolilastele muusikat ja annab toomkirikus orelikontserte. Oma laialdase muusikatöö kõrval asutas Lia Salumäe koguduse juurde eelkooliealiste laulurühma Jaanimardikad ja väikese koori Ridala koguduses.
Ka Merle Libliku tegevuste nimekiri on uskumatult pikk. Ta on lõpetanud muusikaakadeemia koorijuhtimise magistriõppe ja töötab EKNis sekretäri-assistendina ning Kohila mõisakoolis muusikaõpetajana. Ta on Hageri koguduse muusikatoimkonna juht ja kammerkoori Lambertus dirigent; Kaarlikese muusikastuudio beebikoolis juhendaja.
Merle ütleb, et igal inimesel on oma annid ja tema tunneb end muusikas koduselt. Selles, et ta aasta kirikumuusikuks valiti, sai Tuuliki Jürjo sõnul määravaks Kristuspäevaks suure, eri konfessioone ühendava ühendkoori kokkukutsumine ja selle dirigeerimine. Merle lööb kaasa Saku koguduse noorteklubi Esik tegevuses.
Merle on olnud Agape Eesti misjonär ja kirjutanud ühes oma sõbrakirjas: «Maailm on täis maiseid asju, mille järele paljude süda ihkab, kuid tõelist lootust ja armastust neis ei leidu. Meil on võimalus olla armastuse ja lootuse tunnistajad ja aidata inimestel leida Jee­sus Kristus.» Muusika on selleks suurepärane võimalus.
Rita Puidet