Juhime tähelepanu, et tegemist on vana postitusega, seoses millega võib esineda küljenduslikke nõrkusi.

Vaimulikud kandideerivad kohalikesse omavalitsustesse

/ Autor: / Rubriik: Uudis / Number:  /

Poliitilised erakonnad on alustanud ettevalmistusi kohalike omavalitsuste valimisteks, mis toimuvad 20. oktoobril.

Muhu koguduse õpetaja Aare Luup teatab sotsiaalmeedias, et käis Reformierakonna maakondlikul kogunemisel Kuressaares, ja jätkab:
«Sellega seoses kõigile teadmiseks: kavatsen kandideerida sel sügisel, 20. oktoobril, kui Jumal ikka päevi ja tervist annab, kohalike omavalitsuste valimistel Muhu vallavolikokku Reformierakonna nimekirjas. Ma EI OLE liitunud Reformierakonnaga ega kavatse seda ka lähitulevikus teha. Küll olen aga mitmele inimesele tunnistanud, et minu eluvaated on selle erakonna omadega kõige sarnasemad. Täitsin eile ära vastava kandideerimisavalduse ning allkirjastasin selle. Eks inimesed ise otsustavad, kas ja kui palju nad mind valimispäeval usaldavad.
Ma annan endale aru, et kohalikus kogukonnas on erakondlikest põhimõtetest ehk tähtsamgi koostöövalmidus ja suhtlemisoskused. Ma ei arva, et siin Muhus saab teha suurt maailmarevolutsiooni, küll on aga ehk võimalik ometi sammhaaval, natuke, üheskoos kohalikku elu paremaks teha!
Soovin ühtlasi tunnustada kõiki teisi kirikuinimesi ning eriti kaasvaimulikke, kes erinevate erakondade kaudu on pikki aastaid üritanud ning ka suutnud kohalikku elu pisut edasi viia!»
Eesti Kirik ei asu koostama nimekirja poliitikas osalevaist vaimulikest, aga tasakaalu mõttes annab teada, et läinud aasta 9. novembril asutati erakonna Isamaa ja Res Publica Liit Kristlik Ühendus, mis pakub kõigile võimalust üheskoos teha kristlikku poliitikat. Asutajate hulgas olid Võnnu koguduse õpetaja Urmas Paju ja Peeteli koguduse õpetaja Avo Üprus.
Eesti Kirik